Istanbul + Sozopol

7 ZILE

Fotografiile folosite pe pagină și în program sunt făcute în călătoriile Escape. Întotdeauna luăm un fotograf profesionist ca să ai cele mai bune poze.

Itinerar

Chișinău → Istanbul → Sozopol → Chișinău


DE LA 250€*

*Doar rezervând din timp poți obține cel mai bun preț pentru călătorie

Ce primești

Cazare pe parcursul călătoriei

Transport

din punctul А în punctul B cu stil și în confort

3 mese

3 dejunuri, 1 picnic lunch

Echipa

Trip-manager, fotograf și 2 șoferi.

Timp liber

pentru aventuri DIY

Oaste de prieteni noi

highlight

Picnic lângă Bosfor

Bar-crawl în stil turcesc

Excursii cu localnicii

Culorile Orientului

Relax în Sozopol

Ce este inclus

✔️Cazare

Selecția noastră de hoteluri Europene iți va fi casă pe 3 nopți. Opțiuni TWIN, DBL și pentru prieteni - TRPL.

✔️Transport

Cu pritenii tăi noi, călătorește în confort și stil cu autocare performante. Filme, muzică bună și stațiuni pentru încărcare, nu vei observa cum vom ajunge la destinație.

✔️Mâncare

3 dejunuri calde și sățoase în fiecare dimineață la hotel  te vor umplei de energie pentru aventurile tale. Plus - un picnic lunch plăcut într-o companie prietenoasă.

✔️Adaosuri la timpul liber

Diluează odihna cu ceva deosebit. Avem câteva distractii opțiunionale cool. Plimbări cu iaht, degustații și picnicuri în locuri frumoase.

✔️Excursii de la localnici

Localnicii noștri vor povesti doar cei mai interesant despre fiecare oraș.

✔️Echipă

Best of the best, echipa noastră sunt prietenii tăi noi. Ei vor avea grijă de toată logistica călătoriei. 

✔️Achitare flexibilă

Salveazăți locul doar cu 50 euro depozit. Poți schimbă data plecării sau călătoria. Depozitul nu se pierde chiar dacă nu poti călători.

✔️Asigurare medicală

❌ Taxe turistice (10€)

Program

Ziua 1

Plecarea din Chișinău

Tu – ești în echipa de tineret Escape, parte componentă a legendarei #escapefamily! Un autocar confortabil cu drinkuri bune, muzică, filme și o gașcă pe măsură – asta este abia începutul. 


Și reține, precum începi călătoria – așa o vei petrece.

Ziua 2 

Sosirea în Istanbul și cazarea la hotel.

După masă ne pornim să facem cunoștință cu Istanbulul – ne vom plimba prin legendarul cartier Taksim și strada centrală Istiklal, neapărat vom gusta faimosul pește prăjit în chiflă deasupra golfului Cornul de Aur. După, dispunem de timp liber.

Seara vă propunem să mergem într-un bar-crawl. Da, chiar și într-o țară musulmană există o viață de noapte furtunoasă. Costul pentru bar-crawl – 30 euro.

Însă, dacă ți-ai planificat o odihnă mai  chill, putem organiza și acest lucru – petrece seara în hamam și simte-te precum un adevărat sultan. Hamamul – este o baie tradițională turcească, care nu doar arată, dar se și simte ca o adevărată stațiune-spa plină de colorit.


Noaptea la hotel sau pe dancefloor.

Ziua 3

Mic dejun la hotel. Zi liberă în Istanbul.

Este imposibil să vizitezi Istanbulul și să nu faci cunoștință cu istoria lui. De sute de ani acest oraș locuiește la răscrucea religiilor, iar în el trăiesc în pace și înțelegere culturi total diferite. Toate astea le vom vedea cu ochii noștri în timpul plimbărilor prin locurile must see. Noi vom vizita principalele moschei din oraș; ne vom ridica pe zona panoramică, de unde se văd două continente; vom vedea renumitul palat al sultanilor Topkapi și neapărat vom intra la Bazarul Egiptean. Costul plimbării – 20 euro.

Cum vă pare ideea unei croaziere pe Bosfor? Arendăm o corăbioară, care ne va duce pe Bosfor până la golful Cornul de Aur și înapoi. Sunetul valurilor, muzică plăcută și priveliști care îți taie răsuflarea – acesta și este adevăratul spirit al orașului Istanbul. Prețul plimbării – 15 euro.


Seara vă propunem să ne ridicăm pe cel mai înalt zgârie-nori din Turcia - Istanbul Sapphire. 66 de etaje, 261 de metri – și vei vedea întreg Istanbulul de la înălțimea zborului de pasăre. Costul plimbării – 10 euro.

A doua posibilitate de a vedea orașul de sus – urcarea pe turnul Galata. Putem ajunge acolo cu funicularul, vizitând pe drum Casa Dervișilor – iar dacă avem noroc, vom vedea cu ochii noștri dansul hipnotic al Dervișilor Rotitori!

Noaptea la hotel.

Ziua 4

Mic dejun la hotel și check-out.

Astăzi dispunem de o zi liberă în Istanbul. Îți propunem să petreci această zi în cel mai frumos și bogat palat – Dolmabahce. Acesta este ultimul palat din Istanbul construit de sultan. Aici dăinuiește impresionantul colorit al vechiului Imperiu Otoman, iar de la bogățiile și luxul din interior ți se oprește respirația. Costul excursiei – 20 euro.

Seara ne adunăm la un picnic lângă Bosfor. Nu uita să iei cu tine câțiva covrigi-simit și dulciuri turcești. Ne vom lua la revedere de la Istanbul, într-o atmosferă caldă și plăcută.


Pornirea spre Sozopol.

Ziua 5

Sosirea în Sozopol. Cazarea la hotel.

Pe loc ne așteaptă o  excursie prin orașul vechi – rezervație arhitecturală bulgară aflată sub egida UNESCO. Atmosfera de neuitat este creată de bisericile din epoca Renașterii Naționale Bulgare, ruinele zidurilor de fortăreață, casele vechi, restaurantele naționale și priveliștea panoramică asupra mării.

La cină propunem să încercați bucatele locale – salata bulgărească și Ovcharska, supa-ciorbă și coptura musaca, și desigur plăcintele foietaj cu brânză Banitsa și Tutmanik, care vor lăsa o impresie de neuitat despre bucătăria bulgară din Sozopol.

Delicatesele locale pot fi gustate în restaurantul „Wiaterna Melnica”, care este amplasat în unica moară de vânt veche care s-a păstrat, sau în restaurantul „Drujba” – construit în forma unei bărci de pescar.

Noaptea la hotel.

Ziua 6

Mic dejun la hotel și check-out.

Propunem să petrecem această zi la plajă, și să ne încălzim la soare sorbind din long-drinkuri. Celor care nu s-au săturat de arhitectura orașului, le propunem să completeze călătoria prin orașul vechi vizitând Muzeul Arheologic, în care este prezentată istoria tuturor popoarelor care au locuit vreodată pe aceste teritorii.


Plecare nocturnă din Sozopol.

 Ziua 7

Sosirea în Chișinău.

Ne împărtășim emoțiile, facem schimb de contacte și planificăm următoarea călătorie Escape.*prețurile pentru excursii se pot modifica neînsemnat, în dependență de sezon și alți factori care nu țin de noi.

Cu noi merg

Nika

Trip-manager

Roman

Fotograf

#escapefamily

Istanbul + Sozopol

Istanbul - Sozopol

250€ 350€

Costul biletului include:

  • Cazare 3 nopți
  • Transport
  • 3 dejunuri și 1 picnic lunch
  • Excursii cu localnici
  • Adaosuri la timpul liber
  • Fotografii profesionale
  • Acompanierea trip-managerului 
  • Asigurare medicală 
  • Depozit flexibil


Deschis până la 19:00

+373 602 600 61

*Locurile sunt limitate