Vacanță în Grecia 

9 zile

Fotografiile folosite pe pagină și în program sunt făcute în călătoriile Escape. Întotdeauna luăm un fotograf profesionist ca să ai cele mai bune poze.

Itinerar

Chișinău → Kavala → Atena → Salonic → Chișinău


DE LA 460€*

*Doar rezervând din timp poți obține cel mai bun preț pentru călătorie

Ce primești

Cazare pe parcursul călătoriei

Transport

din punctul А în punctul B cu stil și în confort

5 mese

4 dejunuri, 1 picnic lunch

Echipa

Trip-manager, fotograf și 2 șoferi.

Timp liber

pentru aventuri DIY

Oaste de prieteni noi

highlights

Olimpul mitologic

Marea azurie

Picnic cu vedere la apus

Plimbare cu iahtul

Selfie la marginea pământului

Degustarea vinurilor grecești

Companie veselă

Excursii panoramice cu localnicii

Ce este inclus

✔️Cazare

Selecția noastră de hoteluri Europene iți va fi casă pe 4 nopți. Opțiuni TWIN, DBL și pentru prieteni - TRPL.

✔️Transport

Cu pritenii tăi noi, călătorește în confort și stil cu autocare performante. Filme, muzică bună și stațiuni pentru încărcare, nu vei observa cum vom ajunge la destinație.

✔️Mâncare

4 dejunuri calde și sățoase în fiecare dimineață la hotel  te vor umplei de energie pentru aventurile tale. Plus - un picnic lunch plăcut într-o companie prietenoasă.

✔️Adaosuri la timpul liber

Diluează odihna cu ceva deosebit. Avem câteva distractii opțiunionale cool. Plimbări cu iaht, degustații și picnicuri în locuri frumoase.

✔️Excursii de la localnici

Localnicii noștri vor povesti doar cei mai interesant despre fiecare oraș.

✔️Echipă

Best of the best, echipa noastră sunt prietenii tăi noi. Ei vor avea grijă de toată logistica călătoriei. 

✔️Achitare flexibilă

Salveazăți locul doar cu 50 euro depozit. Poți schimbă data plecării sau călătoria. Depozitul nu se pierde chiar dacă nu poti călători.

✔️Asigurare medicală

❌ Taxe turistice (10€)

Program

Ziua 1

Pornire matinală din Chișinău

Tu – ești în parte din tânăra echipă Escape, legendara #escapefamily! Un autocar confortabil cu băuturi delicioase, muzică, filme și o gașcă pe măsură – asta este abia începutul. Și reține, precum începi călătoria – așa o vei petrece.

Deplasare nocturnă spre Kavala.

Ziua 2 - Kavala 

Sosirea în Kavala și cazarea la hotel.

După masă pornim într-o excursie panoramică cu un localnic, care ne va arăta acest oraș multilateral și colorat. Arhitectura Kavalei este destul de diversă, și deseori ne reamintește mai mult de Turcia, decât Grecia. Ne vom plimba până la templul Sfântului Pavel, vom vedea vechea fortăreață construită la începutul secolului XV, apeductul bizantin Kamares și renumitul Imaret.

Propunem să luăm cina în restaurantul tradițional grecesc Psaraki. Vom degusta vinul local, fructe de mare proaspete și admira apusul dintr-un port pitoresc.

Dacă ți-au mai rămas forțe, propunem să servim ceva băuturi și să dansăm în barul Centro Cafe - Bar.

Noaptea la hotel sau pe dancefloor. 

Ziua 3

Micul dejun la hotel și chek-out.

Astăzi planificăm să ne relaxăm pe nisipul călduț, să ne scăldăm și să ne bronzăm. Varietatea de plaje este foarte mare, noi recomandăm plajele de nisip Kalamitsa și Perigiali – intrare gratuită, apă cristalină și pură, o mulțime de restaurante și baruri în care se distrează tinerii localnici.

Dacă plajele nu făceau parte din planul tău pentru astăzi, iar ruinele vechi cu istorie seculară te interesează mai mult, pornește-te spre muzeul Philippi – un adevărat muzeu în aer liber și casa unor monumente unicale din arhitectura Greciei Antice.

Seara propunem să ne simțim precum zeii și zeițele grecești – stăm pe malul mării la apus, servim vin și admirăm natura grecească. Ne pornim la plajele urbane Rapsani.

00:00 Deplasarea spre Atena

Ziua 4

Sosirea în Atena și cazarea la hotel.

După cazare ne pornim la o excursie panoramică cu un localnic. Plimbându-ne pe străzile Atenei ne vom teleporta cu câteva mii de ani în urma. Ne vom plimba spre vârful Acropolei, vom vedea teatrul lui Dionis, vechiul Partenon, și desigur vom ajunge până la vechiul cartier rezidențial Plaka, ca să vedem Forul Roman și Turnul Vânturilor. După, fiecare dispune de timp liber.

Din piața Monastiraki mergi spre labirinturile străduțelor din Atena – neapărat vei întâlni în calea ta ruine antice, biserici de piatră și edificii vechi. Chiar după Palatul Parlamentului – intră în mica oază din centrul orașului gălăgios – Parcul Național cu vegetație bogată, o mulțime de flori și o mică grădină zoologică.

În cazul că vrei să vezi orașul din alt punct de vedere, mergi spre Exarcheia – cartierul tineretului atenian, a punkărilor și anarhiștilor. Aici pereții sunt pictați cu picturi murale și grafitti, iar aromele din aer ne reamintesc de Amsterdam. Apropo... majoritatea barurilor și a sălilor de concert alternative se află anume aici.

Vom lua cina în taverna Stamatopoulos Tavern, unde vom gusta tradiționala musaca și fructele de mare proaspete. În acest local seara răsună muzica, iar după câteva pahare de vin ai putea chiar să dansezi.

Noaptea la hotel.

Ziua 5

Micul dejun la hotel.

 Astăzi vă propunem să mergem într-o croazieră pe iahturi spre 3 insule grecești. Vom admira arhitectura și peisajele insulei Hydra, ne vom plimba pe străzile pavate înguste și vom vizita atelierele artizanale cu suvenire. Vom lua masa la bord, acompaniați de repertoriul vesel al muzicii grecești... și ne vom îndrepta mai departe spre mica insulă Poros. Vom rezerva mai mult timp, ca să ne plimbăm pe minunata insulă Eghina și să cinăm în una dintre cafenelele de pe litoral. Seara, la 19.30, ne întoarcem fericiți în Atena. Costul călătoriei – 100 euro (în preț intră prânzul de pe iaht).

Cei care au rămas în oraș, dar sunt gata să cucerească culmile, se pot plimba spre vârful dealului Lykavittos, sau pot să circule cu bicicletele prin parcul Parnitha. Dacă turismul activ nu intra în planurile tale, poți să te tolănești toată ziua pe plajă – cele mai apropiate de centru: Votsalakia (intrare gratuită) sau Alimos (intrarea – cca 5 euro)

Pentru cei care au sărbătoarea în suflet, propunem să mergem să dansăm în clubul The Place (Kleisovis, 12) .

Noaptea la hotel sau pe dancefloor.

Ziua 6

Mic dejun la hotel și check-out.

Zi liberă pentru planurile personale și shopping.

Dacă cauți lucruri unicale mergi spre marele târg de vechituri Monastiraki (Ifestou Street, 28). Iar dacă vrei să simți adevăratul colorit grecesc și să cumperi cel mai proaspăt pește, fructe de mare, legume sau fructe, mergi la piața central din Atena (Armodiou).

17.00 Mergem să admirăm apusul la capul Sounion (învăluit de legende). Anume aici, la „capătul lumii”, ne vom plimba prin templul antic al lui Poseidon, unde ne vom pune cele mai intime dorințe, vom realiza câteva selfie-uri magice și ne vom lua rămas bun de la Atena.Costul – 20 euro.

22.00 Deplasarea spre Salonic.

Ziua 7

Sosirea în Salonic.

După ce ne cazăm, mergem tradițional la o excursie prin oraș cu un localnic. Salonic este al doilea oraș ca importanță din Grecia. Vom vizita atracțiile turistice de bază – Turnul Alb, Biserica Sfântul Dimitrie, Arcul de Triumf, Galeria de Artă Municipală. Vom încheia plimbarea pe litoral, de pe care putem vedea nu doar apele liniștite ale golfului Thermaikos, dar și vârful muntelui Olimp.

După excursie vă propunem să intrăm în una din taverne pentru a degusta vinul local cu ceva mâncâruri tradiționale grecești. Costul degustării – 25 euro.

Timp liber.

Noaptea la hotel.

Ziua 8

Mic dejun la hotel și check-out.

Astăzi avem zi liberă. Planificăm să ne relaxăm la plajă, să ne scăldăm, să mâncăm fructe și să savurăm vara.

Celor care au obosit să se scalde, le recomandăm să se plimbe prin partea istorică a orașului, inclusiv prin cartierul Louloudadika. Acest cartier este celebru pentru magazinele sale de flori, plus restaurantele și cafenelele ne-turistice, care sunt foarte plăcute. Apropo, nu departe se află o piață gălăgioasă și gustoasă – Modiano, unde poți cumpăra diferite delicatese grecești. Seara, pe aici se adună muzicienii stradali, ca să bea un pahar de vin și să cânte piesele preferate.

 Deplasarea spre Chișinău.

Ziua 9

Sosirea în Chișinău.

Împărtășim emoții, facem schimb de numere de telefon și planificăm o nouă călătorie cu Escape .* prețurile pentru excursii pot varia nesemnificativ, în funcție de sezon sau de alte circumstanțe care nu pot fi controlate de noi.

Dățile plecărilor

Cu noi merg

Nica

Trip-manager

Roman

Fotograf

#escapefamily

Vacanță în Grecia 

Kavala - Atena - Salonic

420€ 520

Costul biletului include:

  • Cazare 4 nopți
  • Transport
  • 4 dejunuri și 1 picnic lunch
  • Excursii cu localnici
  • Adaosuri la timpul liber
  • Fotografii profesionale
  • Acompanierea trip-managerului 
  • Asigurare medicală 
  • Depozit flexibil


Deschis până la 19:00

+373 602 600 61

*Locurile sunt limitate